De Grote Kinderboekenshow

De Grote Kinderboekenshow is een sprankelende muziekvoorstelling over lezen en letters. Wat is het nut van lezen? Hoe maak je een woord? En zit er ook muziek in een boek? Bij voorkeur te boeken rondom de kinderboekenweek.
De voorstelling wordt gespeeld door het muzikale Tilburgse duo ‘Lieve Louise en de Fanfare’ (Lieve Lamerichs en Louise Donker). Lieve en Louise zijn de showmasters van de Grote Kinderboekenshow. Wervelende taalspelletjes en liedjes wisselen elkaar af. Maar dan gaat Lieve op reis. Wat neem je dan mee? Allemaal bijzondere instrumenten, een hele koffer vol en.. een boek! Louise leert Lieve waarom je met een boek nooit alleen bent en je de mooiste avonturen kunt beleven. Je hoeft eigenlijk helemaal niet eens op reis! Met een boek kom je overal.

De doelstelling is middels muziek de interesse voor lezen en boeken bij jonge kinderen stimuleren. Het is een eerste kennismaking met letters, lezen, literatuur, boeken, gedichte en tevens een eerste kennismaking met muziekinstrumenten, want de ontwikkeling van taal en muziek gaan hand in hand.
Voor de beginnende lezer is de doelstelling herkenning van letters en woorden en het reproduceren daarvan. Zowel zelf lezen als voorgelezen worden komen aan bod. Daarnaast wordt een verbinding gelegd tussen muziek en literatuur, middels het luisteren naar, en zelf zingen van gedichten van bekende kinderboekenschrijvers die op muziek zijn gezet. Dit alles wordt ondersteund met een uitgebreide instrumentenparade, waarbij kinderen instrumenten uit de eigen omgeving leren kennen. Overal zit muziek in, ook in een pannendeksel en een fietspomp.
Kinderen die zingen, ervaren de betekenis van de tekst vanuit hun eigen belevingswereld, meer dan wanneer zij diezelfde tekst lezen of schrijven. Meezingen is een belangrijk onderdeel van de voorstelling. Door middel van afbeeldingen, ondersteunende beweging, herhaling en melodie nemen de leerlingen de behandelde teksten goed in zich op en zullen zij deze teksten, letters en woorden vanuit hun eigen belevingswereld ervaren, waardoor het zal beklijven. Voor kinderen met een taalachterstand is deze voorstelling goed te volgen, omdat er veel wordt gewerkt met herhaling, beweging en afbeeldingen.

Voorstelling ‘ De grote kinderboekenshow’ zal worden gespeeld door het muzikale duo Lieve Louise en de Fanfare. Tweestemmige zang, gitaar, piano, percussie, accordeon, en een fietspomp!

Maximaal 120 kinderen per voorstelling. Groep 1 t/m 3.

Aanbieder
Louise Donker
Datum
In overleg. Voorkeur donderdag ochtend. Speciaal geschikt rondom de kinderboekenweek
Duur
0:45 uur arriveren, uitladen en opbouwen van de voorstelling duurt 60 minuten. De voorstelling zelf duurt 45 minuten
Locatie
Op school, in een speelzaal
Kosten
€450,-- € 695,-- bij 2 voorstellingen op 1 dag op dezelfde school. Maximale wachttijd tussen 2 voorstellingen 120 minuten
Bestelnummer
9663
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug