De Grote Sprong

De Grote Sprong – een avond voor ouders en kinderen over de overgang van groep 8 naar de middelbare school

Ineens fietst je kind kilometers alleen naar school. Eigen boterhammen mee naar school is niet cool. Iedereen heeft de nieuwste telefoon en je net zo kleden als de rest hoort erbij. Je kind is niet meer de oudste, maar de jongste en op zoek naar houvast, nieuwe vrienden en identiteit. Hoe blijf je als kind jezelf als de veilige omgeving van de basisschool wegvalt en verandert in de middelbare school. En wat kunnen jij en je ouder doen om in contact te blijven met elkaar?

De grote sprong is een spoedcursus voor jongeren en ouders om om te gaan met veranderingen en ontwikkelingen die je tegenkomt als je naar de middelbare school gaat. Twee acteurs en tevens ervaren gespreksleiders van Theatergroep PlayBack schetsen in scherpzinnige en humoristische scènes wat er allemaal met je gebeurt als je naar de middelbare gaat. En wat de rol is van thuis – je familie je ouders, je broers en zussen en vrienden – en hoe zij jou kunnen ondersteunen. De grote sprong geeft moed en kracht de oversteek naar de brugklas te wagen en zonder kleerscheuren als jezelf aan de overkant terecht te komen. Tijdens De grote sprong word je uitgenodigd om mee te doen met de acteurs.

Duur: 90 minuten
Aantal: Alle ouders en kinderen uit groep 7, 8 en de brugklas zijn welkom
Extra: Voor de ouderavond hebben wij tips, voorbeeldbrieven- mails, foto’s en teksten voor social media beschikbaar om te helpen bij het werven van de ouders en kinderen

Aanbieder
Theatergroep PlayBack
Datum
In overleg
Duur
1:30 uur
Locatie
Op school
Kosten
€1058,--
Bestelnummer
14419
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug