De Krekel en de Mier – Peter Faber

Naar de beroemde fabel van Jean de la Fontaine
Avond na avond zingt heer Krekel het hoogste lied op de heuvel in het bos. Iedereen vindt het prachtig en avond na avond komen ze luisteren. Alleen vrouw Mier komt nooit bij heer Krekel. Zij heeft het druk, veel te druk. Schoonmaken, wassen, voedsel verzamelen, iets waar heer Krekel geen moment mee bezig is.
Zo gaat de zomer voorbij en maakt plaats voor herfst en winter. Heer Krekel heeft honger en hij heeft het koud. Wanneer hij bij het huis van vrouw Mier een heerlijke geur opsnuift vraagt hij haar hulp, maar tevergeefs. Heer Krekel heeft er toch zelf voor gekozen om de hele zomer muziek te maken. Dan moet hij nu de gevolgen maar dragen.
Heer Krekel worstelt zich door de barre winter en bij de eerste lentestralen trekt hij de wijde wereld in. Hij wordt een gevierd popster, maar als hij hoort dat zijn vrienden van de heuvel…
De Krekel en de Mier: een beeldende voorstelling over de waarde van vriendschap en het maken van persoonlijke keuzes.
Leeftijd vanaf 7 jaar

Peter Faber Laat je meesleuren en verrassen, laat je gruwelen en lachen! Vol passie en energie verleidt (deze andere) Peter Faber zijn luisteraar om zich over te geven aan de werkelijkheid van het verhaal. Hij kruipt in de huid van mens en dier, brengt hen tot leven en staat letterlijk midden in zijn verhaal. Het ene moment zit je op het puntje van je stoel, het andere moment hang je ontspannen achterover om dan ineens…!

Aanbieder
Het Verteltheater
Datum
In overleg
Duur
0:45 uur
Locatie
Op school, aula, speellokaal, gymzaal
Kosten
€461,-- Max 100 leerlingen Prijs inclusief reiskosten en BTW
Bestelnummer
9607
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug