De Muzikale Boekenkast

De muzikale boekenkast brengt elk gewenst kinderboek tot leven! Jeanpaul.cc heeft een concept ontwikkeld, waarmee een kinderboek tot leven komt in een interactieve voorstelling. Van een aantal boeken kunnen we al een mooie voorstelling uit de kast halen.
Tijdens de voorstelling laten we zien én horen waarom lezen een mooie belevenis kan zijn! Er worden fragmenten uit een gekozen kinderboek gebruikt, waarbij de kinderen natuurlijk een actieve rol spelen. Er blijkt muziek in het boek te zitten en er is een muzikale afsluiting waaraan alle kinderen meedoen met verschillende instrumenten. Muziek, vertellen, theater, geluidseffecten, liedjes.
Dat kan voor elk kinderboek. JeanPaul maakt daarmee een programma en komt naar jullie school of bibliotheek om daar de voorstelling, voor kinderen vanaf groep 3, uit te voeren. Van een aantal boeken hebben we al een voorstelling klaar. We werken met groepen tot 60 kinderen (meer kinderen in overleg) in een programma van anderhalf uur.
In het eerste deel van de voorstelling laten we zien én horen zien waarom lezen cool is. Het tweede deel worden fragmenten uit het gekozen boek gebruikt én gespeeld, waardoor bij de kinderen het enthousiasme wordt gewekt om het boek te gaan lezen. De kinderen werken met een metersgroot fotodoek waaraan d.m.v. een speciale techniek geluiden zijn gekoppeld. In het laatste deel van de voorstelling wordt het enthousiasme nog versterkt door mogelijkheden die de muzikale boekenkast biedt om samen muziek te maken, waarbij de kinderen dus volop meedoen.

Aanbieder
Jeanpaul.cc
Datum
In overleg
Duur
1:30 uur
Locatie
Op school
Kosten
€350,-- ; twee voorstellingen op een dag € 550,--; drie voorstellingen op een dag € 750,-- (+ reiskosten)
Bestelnummer
10125
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug