De Wenteltoren

Iedereen heeft wel eens gedachten over de ander. Of die nu gaan over vluchtelingen uit andere landen of over je eigen buren. Vaak blijken deze vooroordelen helemaal niet te kloppen wanneer we deze mensen leren kennen.
In de Wenteltoren wonen zes uiteenlopende types en ze komen uit verschillende landen. Ze horen, zien en denken van alles over elkaar, maar spreken elkaar bijna nooit. Zonder het te weten helpen ze elkaar en werken ze elkaar tegen. De warme pizzaoven van de onderbuurman droogt de was bij de bovenbuurvrouw en op het geluid van haar wasmachine, blaft de hond van de achterbuurman. Op een nacht gebeurt er iets wonderlijks. De toren kraakt en piept en kiepert zo op zijn zij. Alle deuren naar buiten zijn in een klap dicht. Als uit een droom worden de bewoners wakker op de zijmuren. Via achterom weggetjes, kastdeuren en vloerluiken lukt het ze om de weg naar elkaar toe te vinden. Wie zijn die buren eigenlijk en waarom hebben ze elkaar niet eerder op gezocht? Vooroordelen worden ontkracht en samen proberen ze de toren weer rechtop te krijgen. Hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe makkelijker het is om samen een plan te maken en dan ineens lijkt alles mogelijk!

Met De Wenteltoren maakt Theatergroep Knars een magische en beeldende poppentheatervoorstelling vol absurde situaties. Over vooroordelen van mensen en het vermogen om met elkaar samen te werken.

Bij deze voorstelling komt een lesbrief waarin thema’s als vooroordelen en samenwerken worden behandeld.

Aanbieder
Theatergroep Knars
Datum
In overleg
Duur
0 uur De voorstelling duur: 50 minuten. Workshop duur: een lesuur
Locatie
Op school, speelzaal, gymzaal of theater
Kosten
€500,-- / tweede voorstelling op de zelfde dag € 400,--
Bestelnummer
9359
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug