De Wereldreddingsbrigade

Kinderen zijn geboren filosofen en uitvinders. Zonde om die potentie niet te benutten!
Bij de Wereldreddingsbrigade helpen kinderen organisaties wereldproblemen op te lossen. Denk aan armoede, eenzaamheid, klimaatverandering, maar ook gezondheidsproblemen.

Hoe?
De school kiest een onderwerp of probleem, waarvan al enkele ‘teasers’ te zien zijn op www.wereldreddingsbrigade.nl.
Een prominent of deskundig persoon (een directeur, een wethouder, een expert) legt in een filmpje het probleem aan kinderen uit en vraagt ze om mee te helpen. Kinderen zijn daardoor meteen betrokken en gemotiveerd.
Vervolgens wordt het probleem door de kinderen op allerlei mogelijke manieren onderzocht. Samen filosoferen is een van die onderzoeksmethodes. Alle informatie die zij belangrijk vinden schrijven, tekenen of plakken ze in hun eigen onderzoeksschrift.
Daarna zoeken de kinderen naar een oplossing en wat ze daarvoor nodig hebben (bijv. klei, karton, verf lijm, hout). Dan gaan ze aan de slag volgens hun eigen stappenplan.
Uiteindelijk presenteren ze vol trots hun zelfgemaakt uitvindingen aan de organisatie of deskundige zelf. En wie weet zit er een oplossing bij die de organisatie daadwerkelijk kan gebruiken en die wereldreddend blijkt.

Dit programma biedt kinderen een uitgebreid en afwisselend lespakket, dat aansluit bij hun natuurlijke nieuwsgierigheid en onderzoeksdrang én bij de 21st century skills en burgerschapsvorming. Een educatieprogramma klaar voor de toekomst.

Aanbieder
Atelier Inge Koenen
Datum
In overleg
Duur
5 uur tot 10 uur, afhankelijk van de wensen van de school
Locatie
Op school
Kosten
€58,- per uur, exclusief materiaal- en reiskosten
Bestelnummer
14149
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug