Docententraining: In gesprek met de jongere van nu

De weg naar volwassenheid is voor jongeren eentje van vallen en opstaan. Een zoektocht, waarin hun kwetsbaarheid, authenticiteit en identiteit vaak verborgen zit onder een laag van opstandigheid en ogenschijnlijke onverschilligheid. Waarin ze vaak consequenties van hun eigen gedrag nog niet overzien.

Hoe laat je jongeren nou nadenken over dingen waar ze zelf nog niet bij stilstaan? Hoe motiveer je ze positie in te nemen en geef je hen zelfvertrouwen om zichzelf te laten zien in de wereld waarin ze leven? Deze interactieve docententraining of masterclass gaat over je ogen openen. Die van je leerlingen, maar vooral ook van jezelf en je collega-docenten.

Realistische personages
Twee professionele acteurs en een ervaren trainer spelen herkenbare scenes uit de fascinerende wereld van de jongere van nu. Een klassensituatie, individueel leerling gesprek, oudergesprek of docentenoverleg, vanuit diverse invalshoeken wordt de jongere onder de loep genomen. Om de realiteit zo dicht mogelijk te benaderen staan drie jonge personages centraal tijdens de interactieve rollenspellen. Met In gesprek met de jongere van nu versterk je de cohesie binnen je docententeam en ga je direct aan de slag. Praktisch, treffend, soms hilarisch, en vooral erg leerzaam!

Naast de algemene docententraining is er ook de training Like Us All, specifiek over pesten, en hebben we masterclasses op maat over verschillende thema’s waaronder samenwerken, ouderbetrokkenheid en motiveren va leerlingen.

Aanbieder
Theatergroep PlayBack
Datum
In overleg
Duur
4 uur Mogelijk vanaf 1,5 tot 2,5 als masterclass en van 4 tot 6 uur als intensieve dagtraining
Locatie
Op school
Kosten
docententraining, korte masterclass - tot 1,5 uur - kost € 1495,--
Bestelnummer
9129
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug