Docententraining: Like Us All – over pesten in de klas

Welke rol speel jij in het creëren van een veilig leef- en leerklimaat op jouw school? Hoe corrigeer je onaangepast gedrag van leerlingen? Vanuit verschillende invalshoeken wordt het pestthema onder de loep genomen en aan de hand van herkenbare situaties uitgespeeld met acteurs. Je oefent gesprekken binnen klassensituaties en individuele leerling- en oudergesprekken.

Realistische personages
Twee professionele acteurs en een ervaren trainer spelen herkenbare en satirische scenes met dilemma’s en conflicten over pesten en social media. Een klassensituatie, individueel leerling gesprek, oudergesprek of docentenoverleg, vanuit verschillende invalshoeken wordt het pestthema onder de loep genomen. Om de realiteit zo dicht mogelijk te benaderen staan twee jonge personages centraal tijdens de interactieve rollenspellen. De 14-jarige Lans die steeds slechter op school functioneert doordat hij gepest wordt. En de even oude Rianne die niet zonder haar telefoon kan en graag de pestkop uithangt via social media.

Onaangepast gedrag
Samen met je collega’s en de trainer ga je in gesprek over hoe je kunt handelen als docent binnen deze kenmerkende pestdilemma’s. Want hoe dring je tot Lans en Rianne door? Hoe motiveer je leerlingen? Hoe corrigeer je onaangepast gedrag? En hoe breng je het docententeam op een lijn?

Met Like Us All versterk je de cohesie binnen je docententeam en ga je direct aan de slag. Praktisch, treffend, soms hilarisch, en vooral erg leerzaam!

Aanbieder
Theatergroep PlayBack
Datum
In overleg
Duur
2 uur mogelijk vanaf 1,5 tot 2,5 uur als masterclass en van 4 tot 6 uur als intensieve dagtraining
Locatie
Op school
Kosten
Afhankelijk van de duur, vanaf € 1495,--
Bestelnummer
14399
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug