Durf

Durf! Een verrassende, interactieve en verdiepende muzikale workshop van Lieve Louise en de Fanfare.

Durf is een sprankelende workshop, bestaande uit een combinatie van een muzikaal optreden gevolgd door een interactief gedeelte, waarbij het publiek deelneemt aan de muziek en later ook met elkaar in gesprek zal gaan.
Meerstemmige zang, en bodypercussie/ritme en dirigeren voor de groep staan centraal.

De leerling en/of leerkracht neemt deel aan de muziek zowel vanuit de zaal als vanuit het podium. Hierdoor ontstaat een samenwerking tussen Lieve Louise en het publiek, de deelnemers. Dit alles op een speelse, luchtige en laagdrempelige manier. De muziek die Lieve Louise maakt is vernieuwend en verfrissend, met Nederlandse teksten die tot de verbeelding spreken en bijzondere en inventieve instrumenten als een fietspomp en kinderaccordeon.
In combinatie met de workshop Durf zorgt deze muziek voor een bijzondere verbinding met de deelnemers. De pedagogische en didactische achtergrond van Louise Donker komt terug in de workshops, gecombineerd met de uitvoerende dans- en makersachtergrond van Lieve Lamerichs.

Door kwetsbaarheid te tonen op het podium, hun eigen verhaal te vertellen en eventuele fouten die zij zelf maken bloot te leggen, laten Lieve en Louise op een humoristische en eigenzinnige manier de afstand tussen de artiest en de deelnemers vervagen en krijgen zij het iedere keer weer voor elkaar dat deelnemers die dat wellicht niet van zichzelf verwacht hadden, samen gaan zingen, musiceren, bewegen, lachen, ontspannen, meer zelfvertrouwen krijgen en vooral verbinding maken met de mensen om hen heen.
Daarnaast laten Lieve en Louise zien dat je eenvoudig muziek kunt maken met weinig middelen. Zij vertellen hoe de muziek tot stand is gekomen, waarom ze hebben gekozen voor een fietspomp bijvoorbeeld en hoe dat proces in zijn werk is gegaan. Zo hopen zij anderen te inspireren tot het maken van eigen muziek.

Lieve en Louise gaan het gesprek aan met de deelnemers. Hoe ervaren zij de muziek, het kijken, luisteren en het musiceren? Wat gebeurt er met hen als zij voor de groep mogen staan om te dirigeren, en eenvoudige lijn op een instrument mogen meespelen, door een microfoon mogen praten? Er kan een terugkoppeling worden gemaakt naar didactiek, het eigen lesgeven, het geven van muzieklessen, groepsdynamiek.
De workshop is ook in te zetten als teamtraining voor docenten of als inspiratie voor leerkrachten die muziekles gaan geven op school. (Onderwijsassistent e.d.)

De workshop is bedoeld voor groepen (15-120 personen) en kan breed ingezet worden. Ter bestrijding van pestgedrag, teambuilding, begin van een projectweek, etc. Het doel is verbinden en het creëren van een losse sfeer waarin leerlingen samen durven musiceren.

Aanbieder
Louise Donker
Datum
In overleg, voorkeur donderdagochtend
Duur
0:45 uur op basis van aanvraag. Gemiddeld 75 min
Locatie
Op school
Kosten
€450,-- € 695,-- bij 2 workshops op 1 dag
Bestelnummer
10385
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug