Een geweven wereld van plasticzakken

In deze workshop gaan we kunst maken van plastic draagtassen. We starten de workshop met een PowerPoint over plastic, plastic in het milieu en waar vinden we het plastic inmiddels allemaal in terug. Door middel van deze PowerPoint beleven we een reis door het (zwerf)afval en de gevolgen voor de natuur.
Dan gaan we zelf aan de slag. Maar wel op een hele speciale manier. Op grote hoepels gaan de leerlingen in tweetallen en/of drietallen aan de slag met de weeftechniek. Dit doen we met stroken plastic.
Er zijn verschillende manieren om de hoepels tot een interessant geheel te maken. Ook kijken we naar kleur.
Maar wanneer er één hoepel af is, is ons kunstwerk nog niet klaar… we hebben zes hoepels nodig voor één kunstwerk. Deze hoepels worden namelijk samengevoegd tot een grote kubus, zonder hoeken… een soort wereldbol. Onze wereld van plastic. Met de hele groep maken we twee kubussen.
Met de kubussen kan gespeeld worden, ze kunnen worden opgehangen, eventueel kan er later zelfs een lamp van gemaakt worden. Als meerdere groepen werken aan de kubussen ontstaat er een groter interessant ruimtelijk blijvend kunstwerk voor in de school. Maar bovenal raken de leerlingen bewust van plastic afvalmateriaal. (Vanaf groep 4).
(De kerndoelen 56, 54 en 55 komen in deze workshop aan bod.)

Aanbieder
BIKCollectief
Datum
In overleg
Duur
3 uur
Locatie
Op school
Kosten
€60,-- per uur voor de klas, exclusief materiaal- en reiskosten
Bestelnummer
9717
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug