Geologie en nog veel meer onderwerpen

Curiosityworld laat u en de kinderen op een enthousiaste en educatieve wijze kennismaken met de boeiende wereld van de geologie. We starten bij ieder thema met een interactieve lezing en sluiten af met praktijkopdrachten of workshop afhankelijk van het gekozen thema. U kunt kiezen uit de volgende thema’s:

Vulkanen: een thema geheel gericht over de wereld van de vulkanen en ontstaan van vulkanen met aansluitend praktijk (laat zelf je vulkaan uitbarsten) en mini workshop. Bestemd voor groep 5 t/m 8.

Vulkanen, stenen en mineralen: een thema over de wereld van vulkanen, gesteenten en mineralen. Workshop bestaat uit het maken van een stenendoosje + krijgt ieder kind een mineraal. Geschikt voor groep 5 t/m 8.

Dinosaurussen of Fossielen of beiden: de wereld van de paleontologie. Praktijk, het zoeken naar fossielen in de zandbak (kleine groepen) en eventueel een fossielendoosje. Dit in overleg. Geschikt voor groep 2 en 3 en Groep 5 t/m 8.

Mammoeten: een mooie lezing over de evolutie van de mammoet gevolgd door een workshop. We werken met klei. Geschikt voor groep 5 t/m 8.

Overige thema’s: schelpen (groep 3 t/m 8), Avonturen van Drup de waterdruppel (groep 1 t/m 4). Mineralen (groep 7 en 8), Charles Darwin (groep 7 en 8), Water (groep 5 t/m 8)

Alle thema’s zijn educatief, zeer geschikt voor schoolprojecten waarbij de nadruk ligt op het ‘doen en onderzoeken’. Afhankelijk van het thema krijgt ieder kind een steen, fossiel of een stukje lava mee naar huis. Meer info over de thema’s, raadpleeg de pagina op de website over Waterprojecten, Vulkanen, Dino’s, Fossielen en Mammoeten.

Aanbieder
Curiosityworld
Datum
In overleg
Duur
1:30 uur
Locatie
Op school
Kosten
€130,-- Per groep tot maximum van ca. 30 kinderen / excl. BTW, reis- en parkeerkosten
Bestelnummer
9821
Valt onder
Wetenschap en techniek
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug