Groene Ondernemer: over groen denken en duurzaam leven

Leerlingen (havo/vwo) schrijven zich in voor opgegeven tijdsblokken. Vervolgens komen ze in groepjes van 2 of 3 naar het museum, om daar zelfstandig een aantal opdrachten te doen rond het personage De Groene Ondernemer.
Tijdens dit programma ontdek je wat er komt kijken bij het bouwen van een EcoPark, een vakantiepark voor mensen met hart voor de natuur. Je onderzoekt wat de beste groene keuzes zijn en welke factoren er meespelen bij het maken van deze keuzes. Tevens komt ordening aan bod, aangezien de groene ondernemer de vier rijken gebruikt bij de indeling van zijn Ecopark. De OO – zone leent zich heel goed voor dit onderwerp, vanwege de veelheid aan organismen in deze zaal.
Bij iedere opdracht wordt een ander aspect van het EcoPark belicht. Zo leer je bijvoorbeeld wat er komt kijken bij het verbouwen van biologische groenten, maar ook wat duurzaam bouwen is. Er komen allerlei beslissingen die de groene ondernemer moet nemen aan bod. Welke insecten gebruik je bijvoorbeeld voor pestbestrijding in een tomatenkas? En welk isolatiemateriaal is de beste keuze als je rekening wilt houden met verminderde belasting van het milieu? In dit programma maak je kennis met het ondernemen van de toekomst.

Deze workshop heeft als doel om leerlingen onderzoeksvaardigheden bij te brengen (zoals kritisch nadenken, analyseren, keuzes maken en gegevens interpreteren). Het is misschien even wennen: deze werkwijze levert niet altijd een eenduidig antwoord op!

Aanbieder
Natuurmuseum Brabant
Datum
In overleg
Duur
0 uur 60 minuten is een indicatie; de precieze duur wordt in onderling overleg vastgesteld
Locatie
In het museum
Bestelnummer
10425
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug