Groepsbezoek BiebEscape

Een spannend en uitdagend bibliotheekbezoek waarin leerlingen moeten zoeken, samenwerken, creatief denken en tegen elkaar strijden.
Het programma BiebEscape is gebaseerd op het idee van Escape Rooms. De twee teams staan voor een raadsel dat moet worden opgelost. Elk team bestaat uit drie groepjes. Er zijn drie oplossingen nodig om de juiste cijfercode voor de kluis te vinden. Door verschillende gegevens te combineren, door uitproberen en door goed samenwerken is het mogelijk de kluis te kraken.
De leerlingen zoeken naar informatie over boeken in de catalogus van de bibliotheek, op internet en op de flaptekst van de betreffende boeken of in de boeken. Al zoekend en puzzelend maken de leerlingen kennis met de bibliotheek en alles wat zij te bieden heeft. Ze leren informatie op te zoeken, te vinden en te verwerken. Daarnaast ontdekken ze leuke boeken en maken ze kennis met de schrijvers. Het groepsbezoek sluit aan bij leesbevordering, mediawijsheid (zoeken naar informatie) en cultuureducatie / literatuureducatie door het kennismaken met schrijvers en hun werk.

Aanbieder
Bibliotheek Midden-Brabant
Datum
In overleg
Duur
1 uur + 60 min. voorbereiding
Locatie
Bibliotheekvestiging
Kosten
€120,-- excl. 21% BTW
Bestelnummer
10309
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug