Handel; over import en export

Handel, eeuwen geleden gebeurde het meer op kleine schaal, in het eigen land, maar zelfs toen al waren er producten die men uit het buitenland haalde en zelfs van de andere kant van de wereld. Denk bijvoorbeeld aan kruiden en specerijen. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker geworden om handel te drijven met veel landen in de wereld. Dat komt o.a. door de digitalisering van de maatschappij, maar vooral ook omdat we over hele goede vervoersmiddelen beschikken die onze producten brengen naar- en halen van de vele mogelijke bestemmingen.
We starten de les met een PowerPoint waarmee we gaan kijken wat ‘import’ en ‘export’ eigenlijk is. Hoe werkt het? Wat zijn de belangrijkste producten die we importeren en exporteren? Iedere leerling krijgt een wereldkaart, waarop we op een verassende manier creatief gaan werken en waarbinnen de lesstof intensief gebruikt wordt.
Uiteindelijk heeft elke leerling zijn eigen kunstwerk om thuis aan de muur te hangen en hopelijk denken ze dan bij elke blik op het kunstwerk aan de vele mogelijkheden die er zijn op onze wereld. Een droom kent geen grenzen…
De workshop is gericht op groep 5 t/m 8.

Aanbieder
BIKCollectief
Datum
In overleg
Duur
3 uur
Locatie
Op school
Kosten
€60,-- per uur, exclusief materiaal- en reiskosten
Bestelnummer
9519
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug