Hé, wat vliegt daar? De verdwenen volière…

In een park in Tilburg, het Wilhelminapark, stond toen jouw opa en oma klein waren een volière, dat is een Frans woord voor vogelhuis. Het vogelhuis is jammer genoeg jaren geleden gesloopt. Jammer hè.
Wij willen in één enkele les of een serie van drie lessen ons laten inspireren door die verdwenen volière. Welke vogels hebben er rond gevlogen? Wat voor geluiden maakten ze en wat aten ze? We gaan op onderzoek uit! Jeetje, wat zien die beestjes er verschillend uit: kuifjes, kropjes, een lange dunne snavel, een kruiskop bek, dunne lange en korte dikke pootjes. En dan die geluiden die ze maken: je kunt er muziek op maken! Waar komen ze eigenlijk vandaan, welk land en wat voor landschap en wat voor weer is het daar? Hoe zien hun nesten én eieren er uit?
Vlieg in onze workshops mee op fantasie vleugels, maak een duikvlucht en bedenk hoe je een boekje zou kunnen maken, een klein vogelboek.
Wil jij aan de slag en de stad vrolijker maken door kleurrijke vogels te maken voor de verdwenen volière? We gaan werken met veel verschillende materialen: potlood, olie/pastelkrijt, ecoline. Grote penselen, kleine, wat je maar wilt om jouw vogel(s) de mooiste(n) te maken en hun geluid te laten klinken.
Een bezoek aan het Wilhelminapark als onderdeel van de les is optioneel.

Aanbieder
Kunstkabaal Tilburg
Datum
In overleg
Duur
0 uur 2 uur
Locatie
In overleg op school of in het atelier van KunstKabaal
Kosten
€60,- Keuze uit: 1) reeks van 3 lessen waaronder de basisles en 2 vervolglessen met diversiteit aan materialen. 2) 1 Basisles: onderzoeksles tekenen met als afsluiting creëren eigen vogel. Materiaal: tekenmaterialen.
Bestelnummer
14151
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug