Het afval kijk kabinet. Over compositie en vorm

We bestuderen het werk van de Amerikaanse kunstenares Louise Nevelson. Zij is onze grote inspiratiebron deze dag. Wat is er zo typerend aan haar werk? Is het plat of juist ruimtelijk? Waar is het van gemaakt?
De beeldaspecten compositie en vorm zijn erg belangrijk in haar werk. En daar gaan wij dan ook enthousiast mee aan de slag. Wat is compositie en hoe speelt vorm daar een rol in? Wat voor soorten composities zijn er eigenlijk? Haar materiaal is afval, en dan vooral afvalhout. Wij breiden dat uit met karton en plastic afval en geven deze afgedankte materialen weer een nieuw leven in een groot wandobject.
Met een verzameling van afvalmaterialen gaat ieder kind onderzoekend aan de slag en wordt er een compositie gevormd in een afgebakend werkveld. Na het bepalen van de compositie en bevestigen van al die vormen, materialen en kleuren door elkaar, gaan we er één geheel van maken door middel van de kleur goud.
De individuele werkjes worden bevestigd op 1 groot paneel en voilà… een chique kunstwerk van afvalmateriaal is ontstaan. (De kerndoelen 56, 54 en 55 komen in deze workshop aan bod.)

Aanbieder
BIKCollectief
Datum
In overleg
Duur
3 uur
Locatie
Op school
Kosten
€60,-- per uur, exclusief materiaal- en reiskosten
Bestelnummer
10213
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug