Het eerste contact met ruimtewezens (Kinderboekenweek)

De Kinderboekenweek staat in 2018 in het teken van vriendschap. Het leggen van contacten vormt de basis van vriendschap en wij gaan contacten en vriendschap vanuit ruimtelijk perspectief eens nader bekijken.

Stel, dat we na jaren zoeken en turen naar de ruimte plotseling een antwoord krijgen van een vreemd wezen. Stel, dat er een krachtig radiosignaal binnenkomt! Hoe cool is dat? Toch? Hoe leggen we dan contact met deze verre beschaving? Hoe zou het eerste contact eigenlijk verlopen? Vriendschappelijk of juist vijandig? Vriendschap komt van twee kanten, het is ‘geven en nemen’.
Maar stel dat we nu echt in contact komen met buitenaardse wezens. Zouden de buitenaardse wezens op ons lijken? Zouden we elkaar kunnen begrijpen? In de jaren ’70 is met de sonde Pioneer 10 de Gouden Plaat met inscripties gelanceerd. Op de plaat staat precies waar de aarde zich bevindt in het Zonnestelsel én er staat een belangrijke boodschap op. Of zouden we contact kunnen leggen via de zgn. Areciboboodschap.

We starten met een komische theater act door Jeugdtheater Van Niks en Van Alles (Janine Vriens). Deze introduceert het thema. Daarna volgt een spannende, interessante lezing door Sandra van Dam van Curiosityworld over het leggen van contacten en het maken van contacten met verre beschavingen. We maken een reis in het hier en nu.

Geschikt voor groepen 5 t/m 8.
Duur: act + lezing: ongeveer 50 minuten. Daarna ruimte voor vragen, voelen en ontdekken van materialen.
2 klassen per voorstelling.
Kosten: 350 euro per voorstelling en kindercollege ex reis- en parkeerkosten en BTW
2e voorstelling op zelfde dagdeel (dus zelfde ochtend of middag): 250 euro, ex.
——————————————————————————————————————————————-
Vriendschap sluiten met Proxy, een buitenaards wezen

Nietsvermoedend kijkt Tim door de telescoop. He? Zie ik dat nou goed? Het lijkt wel een buitenaards ruimteschip of zit er een flinke vlek op mijn lens? Tim maakt snel de lens van de telescoop schoon en kijkt opnieuw naar de ruimte. En ja hoor, weer diezelfde vorm maar wat gebeurt er nu? Het lijkt wel of het ruimteschip gaat landen. Moet ik nu bang gaan worden of vind ik het zo spannend om te gaan kijken. Tim besluit om naar het ruimtevaartuig toe te gaan en wat hij dan ontdekt..!

We starten met een komische theater act door Jeugdtheater Van Niks en Van Alles (Janine Vriens). Deze introduceert het thema met Tim in de hoofdrol. Daarna volgt een spannende, interactieve lezing door Sandra van Dam van Curiosityworld over het leggen van contacten en het maken van vriendschappen met buitenaardse wezens.

Geschikt voor groepen 1 t/m 4.
Duur: act + lezing: ongeveer 50 minuten. Daarna ruimte voor vragen, voelen en ontdekken van materialen.
2 klassen per voorstelling.
Kosten: 350 euro per voorstelling en kindercollege ex reis- en parkeerkosten en BTW
2e voorstelling op zelfde dagdeel (dus zelfde ochtend of middag): 250 euro, ex.

Aanbieder
Curiosityworld
Datum
In overleg
Duur
1 uur
Locatie
Op school
Kosten
€350 Exclusief BTW, reis- en parkeerkosten
Bestelnummer
14133
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug