Het kasteel van Tilburg

Het kasteel van Tilburg is bij veel mensen niet zo bekend. Dat is niet zo raar, want het kasteel is niet meer te zien. Op de plek waar het heeft gestaan zijn nog wel restanten te vinden van het fundament. In de Poorten is een museale wand gewijd aan dit onderwerp. Het kasteel van Tilburg hoort dan ook zeker bij de geschiedenis van onze stad. Waar stond het kasteel en wie leefden daar? Het Stadsmuseum heeft hier een lespakket over gemaakt. De Bakfietsjuf heeft een beeldend programma samengesteld dat aansluit op het programma van het Stadsmuseum.
Dit Kastelenproject kan ook zelfstandig bestaan als een beeldend project. Voor alle groepen van de basisschool zijn er beeldende lessen rondom het thema Kasteel. De thema’s sluiten aan bij kunst, cultuur, erfgoed en geschiedenisonderwijs. Wil je meer weten? Voel je vrij om met ons contact op te nemen, zodat wij kunnen zien of we iets voor jouw school kunnen betekenen.

Deze beeldende workshop is een goede aanvulling bij het erfgoedprogramma: Kasteel van Tilburg, aangeboden door Stadsmuseum Tilburg.

Aanbieder
Bakfietsjuf
Datum
In overleg
Duur
0 uur in overleg
Locatie
Op school
Kosten
€60,-- Het tarief is per uur, exclusief materiaalkosten. Minimale afname is 2 uur per dag
Bestelnummer
9113
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug