Het levensgrote beeldwoordenboek

Maak een levensgroot beeldwoordenboek met de hele groep.

Een grote woordenschat helpt kinderen om zich goed te kunnen uitdrukken en speelt een grote rol binnen het schoolsucces. Woordenschatontwikkeling is meer dan alleen het aanleren van nieuwe woorden. Het gaat erom dat het kind de woorden of zinnen begrijpt en ook zelf kan gebruiken. Tijdens deze kunstklas leren de kinderen om woorden om te zetten in beeld. Uitgaande van woorden die aansluiten bij een leerlijn of verhaal maken de kinderen zelf illustraties op groot formaat. Ze verbeelden de woorden in de vorm van een illustratie, experimenteren met verschillende materialen en ontdekken zo de collagetechniek.
De illustraties worden gebundeld in een levensgroot boek. In het boek wordt een theatertje verwerkt. Door de grote omvang van het boek kunnen de kinderen letterlijk in het boek kruipen en zich vanuit het theatertje verbaal presenteren aan de groep.
Deze kunstklas wordt voor iedere school op maat gemaakt uitgaand van een thema naar keuze.

Aanbieder
Kinderkunstklas
Datum
In overleg
Duur
4 uur 2 x 2 uur workshop
Locatie
Op school
Kosten
€60,-- per uur, exclusief materiaalkosten. 2 uur extra voor het vormgeven en de presentatie van het boek na afloop van de kunstklas. Kinderkunstklas zorgt voor de materialen en vooraf krijgt u een handleiding met beeldmateriaal
Bestelnummer
9435
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug