Jongerenvoorstelling Hot Spot

Hot Spot is een realistisch verhaal over drankgebruik, blowen, vriendschap en feesten. Tijdens het interactieve deel na de voorstelling zijn leerlingen onder begeleiding van een ervaren gespreksleider met elkaar en met de acteurs (die in hun rol blijven) in gesprek. Over eerlijkheid, zelfvertrouwen en zorgen voor elkaar. Want wanneer zeg je nee als de rest ja zegt? Hot Spot laat zien dat iedereen het op zijn eigen manier leuk kan hebben. Ook zonder alcohol en drugs.

Alex en Jaro zijn goede vrienden. Ze zijn 16 gaan vaak samen op stap. Voor Alex is een avond pas geslaagd als er flink gedronken is. De laatste tijd is het moeilijker om aan drank te komen. Jaro houdt er niet van om veel te drinken, maar als Alex een hele fles wodka heeft gescoord wil hij de avond niet verpesten en drinkt hij toch maar flink mee. Alex en Jaro zijn personages uit de voorstelling Hot Spot over alcohol en drugs.

Vrijwel iedere leerling komt in aanraking met drank en/of drugs. Experimenteren hoort erbij als je jong bent. Onder druk van vrienden drinken jongeren soms meer dan goed voor hen is. Hun grenzen vervagen en ze kunnen niet meer helder denken en handelen in moeilijke situaties. Hoe maak je ‘samen drinken’ minder normaal? Want alcohol is een harddrugs en de wet zegt: niet roken én niet drinken tot je 18e.

Doelgroep: vanaf de tweede klassen van het speciaal onderwijs cluster 4, praktijkonderwijs, vmbo, havo, vwo, roc en sportverenigingen.
Aantal: maximaal 60 leerlingen per voorstelling.
Plaats: op school of in het theater.
Techniek: wij nemen de benodigde apparatuur zelf mee.

Aanbieder
Theatergroep PlayBack
Datum
In overleg
Duur
1:30 uur
Locatie
Op school
Kosten
twee voorstellingen op 1 dag op 1 locatie kost € 1814,--
Bestelnummer
9125
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug