Jongerenvoorstelling Like

Wanneer hoor je erbij? En wanneer val je buiten de boot? Tijdens de jongerenvoorstelling worden leerlingen geconfronteerd met de pijn van het buitengesloten worden en de rol social media daarbij kunnen spelen. Door de voorstelling en het interactieve nagesprek krijgen de leerlingen meer inzicht in de gevolgen van pestgedrag en hoe het voorkomen kan worden. Leerlingen worden geconfronteerd met de emotionele gevolgen van pesten. En het werkt. Muisstille aula’s. Ontroerende dialogen. Herkenbare situaties. Gelach. Gepraat. Gehuil. Pijn. Stilte.

Over pesten
Uit onderzoeken blijkt iedere keer weer dat pesten op school vaak voorkomt. Alle pestprotocollen dus ten spijt, geen enkele school ontkomt eraan. Pesten, een aangrijpend thema met een grote impact op de ontwikkeling van kinderen. Zeker door de opkomst van social media. Hoe laat je leerlingen zien wat digitaal pesten met je doet?

Groepsdruk en rolpatronen
Artistiek directeur Kim Zonneveld: ‘Wij maken met deze interactieve voorstelling pesten, een belangrijk thema voor jongeren, bespreekbaar. We willen zowel pesters, gepeste jongeren en omstanders bewustmaken van groepsdruk en rolpatronen. Hiermee bieden we leerlingen en docenten inzicht in pestgedrag en waar hun eigen verantwoordelijkheid ligt’.

Ouders en docenten
Bij het boeken van de voorstelling Like ontvangt de school een gratis docentenhandleiding. In het kader van een integrale aanpak kunnen ouders de aanvullende ouderavonden Like me en Log In volgen. En voor docenten zijn er trainingen en masterclasses.

Doelgroep: klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs, alle niveaus.
Duur: 90 minuten, inclusief interactief gesprek.
Aantal: maximaal 60 leerlingen per voorstelling.
Techniek: Wij nemen de benodigde apparatuur zelf mee.
Locatie: Scholen en theaters door heel Nederland.

Aanbieder
Theatergroep PlayBack
Datum
In overleg
Duur
1:30 uur
Locatie
Op school
Kosten
Twee voorstellingen op 1 dag op 1 locatie: € 1814,--
Bestelnummer
8877
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug