Jongerenvoorstelling NU

NU gaat over 18 jaar worden. Officieel volwassen zijn en doen waar je zin in hebt. Maar ook je eigen rekeningen moeten betalen. Je financiën op orde krijgen en houden kan lastig zijn, praten hierover roept soms schaamte op. De voorstelling NU maakt de onderwerpen geld en schulden bespreekbaar en bereidt jongeren voor op hun financiële zelfstandigheid.

Over NU
Het publiek duikt in het leven van drie leeftijdsgenoten die mooie spullen en kleren gebruiken om indruk te maken en erbij te horen. Tegelijkertijd moeten ze sparen en verleidingen uitstellen of weerstaan. Als dat niet lukt, ontstaan er schulden. Tijdens de voorstelling en het gesprek doet het publiek mee; ze bedenken een haalbaar financieel plan voor deze personages. Zo worden de jongeren weerbaarder en beter voorbereid op hun financiële zelfstandigheid.

Waarom NU?
Theatergroep PlayBack vindt het hoog tijd om de schaamte rondom schuld en armoede te doorbreken, zodat jongeren makkelijker om hulp durven vragen. Schulden zijn snel gemaakt. Door telefoon-abonnementen waar je aan vast zit, shoppen met Afterpay of leningen kunnen er in korte tijd geldproblemen ontstaan. De overgang naar financieel onafhankelijk worden (18+) blijkt voor jongeren soms te snel te gaan, met weinig tijd voor ‘vallen en opstaan’.

Thema: geld
De voorstelling NU is speciaal ontwikkeld voor het mbo, maar kan op iedere 18 jarige scholier van toepassing zijn. PlayBack biedt ook een voorstelling over geld voor het voortgezet onderwijs: Crisis. En voor ouders is er de ouderavond Credits.

Doelgroep: Vanaf de 4e klas in het Voortgezet Onderwijs, en MBO leerjaar 1 en 2, alle niveaus
Duur: 90 minuten, inclusief interactief gesprek
Aantal: maximaal 60 leerlingen per voorstelling (2 klassen)
Techniek: Wij nemen zelf de benodigde apparatuur mee
Locatie: Scholen en theaters door heel Nederland

Datum
In overleg
Duur
1:30 uur
Locatie
Op school
Kosten
2 voorstellingen op 1 dag op 1 locatie: € 1814,--
Bestelnummer
9861
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug