Junior Stadsdichter

Dichttalenten (14-17 jaar) krijgen de kans Junior Stadsdichter te worden en hun creatieve taalvaardigheid verder te ontwikkelen. We moedigen leerlingen aan te schrijven en maken hen zelfverzekerd in hun mondelinge presentatie. Door het schrijven van een stadsgedicht verdiepen jongeren zich bovendien in wat er speelt in Tilburg. Dit vergroot hun betrokkenheid bij de stad.

De Junior Stadsdichter kan een jaar lang zijn of haar talent verder ontwikkelen en delen met het publiek. Hij of zij inspireert daarmee ook andere jongeren en enthousiasmeert hen voor taalkunst. De Junior Stadsdichter heeft dezelfde taken als de Stadsdichter: hij of zij schrijft gedichten bij belangrijke of interessante gebeurtenissen of fenomenen, treedt regelmatig op bij evenementen in de stad en becommentarieert het leven in de stad vanuit de visie van een jongere.

De verkiezing van de Junior Stadsdichter 2019 gebeurt in twee stappen: een interne scholencompetitie en een podiumwedstrijd. Tijdens de scholencompetitie schrijven leerlingen een stadsgedicht in de les Nederlands of bij CKV. Vervolgens nomineert elke deelnemende school twee leerlingen die tijdens een podiumwedstrijd uitkomen tegen kandidaten van andere scholen.

Bij het project horen activiteiten die jonge dichttalenten verder op weg helpen. Zo is er de mogelijkheid voor een klassikale workshop Stadsdichten op school. Genomineerde leerlingen krijgen een persoonlijke redacteur én coaching op het vlak van performance. Op deze manier treden ze vol zelfvertrouwen op tijdens de podiumwedstrijd.

Je dichtkunsten delen met de stad. Wie durft het aan!

Aanbieder
Bibliotheek Midden-Brabant
Datum
Vanaf begin schooljaar t.m. maart 2019
Duur
0 uur 8 maanden, vanaf begin schooljaar t.m. maart 2019
Locatie
Op school en wedstrijdlocatie
Kosten
€250,--
Bestelnummer
11217
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug