Kernvoorstelling CiST/Theaters Tilburg: Dansgroep De Stilte – Alice

Kernvoorstelling CiST/Theaters Tilburg
Eigenzinnige middenbouw voorstelling van Dansgroep De Stilte

Een groot gemonteerde dansvoorstelling in de schouwburg met workshop op school. Reis mee door fantasierijke droomwereld in een prachtig, aansprekend decor! Alice in Wonderland weet al generaties lang te verwonderen. In de versie van De Stilte blijkt Lewis Carroll een heerschap met twijfelachtige bedoelingen. In vermommingen waarmee hij letterlijk de beest uithangt, dingt hij naar de gunsten van drie schattige Alice-meisjes. Echt voor de poes blijkt het trio niet te zijn en de snode schrijver wordt ontmaskerd. ‘Kop eraf’ heet dat bij de koningin. Wakker worden Alice!
Op zoek naar het konijn valt Alice in een wereld waarin muis, kat, rups en koningin zich niets aantrekken van de wijsheid van een wijsneus. In achtervolging op de voortvluchtige langoor belandt ze in een draaikolk van waanzin.

Dansgezelschap De Stilte uit Breda wil kinderen vanuit de wereld van alledag meenemen naar de abstracte wereld van de zintuigen. Al zestien jaar worden kinderen geprikkeld om hun eigen verhaal te maken. Het grenzeloze verhaal van de verbeelding. Dans is daarbij hét middel.

“Jeugddans vol amoureuze verwarring en mysterie.” de Volkskrant

Aanbieder
Theaters Tilburg
Datum
Maandag 28 jan 2019
Duur
1 uur 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn
Locatie
Schouwburg
Kosten
€4,50 incl. workshop op school, prijs per leerling
Bestelnummer
14231
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug