Kernvoorstelling CiST/Theaters Tilburg: philharmonie zuidnederland – Broer

Kernvoorstelling CiST/Theaters Tilburg/philharmonie zuidnederland
Meedoeconcert Broer voor groep 5 & 6

In Broer doen de kinderen vanuit de zaal mee met het voltallige symfonisch orkest en de acteurs. Vooraf oefenen we in de klas o.l.v. de musici.

Broer is een spannend concert van het gehele symfonieorkest rondom het verhaal van de broers Ketim en Raban. De populaire Ketim geeft een verrassingsfeest voor zijn tweelingbroer Raban, maar die wil niet komen. Er is iets gebeurd wat alleen door een oprechte ‘sorry’ van beide broers kan worden opgelost.

De beeldende muziek van Verdi, het verhaal én de participerende leerlingen maken dit concert tot een ware belevenis. Alles wat normaliter niet gebruikelijk is tijdens een klassiek concert mag nu juist wel: opstaan om een wave te maken, luid klappen, dansen en spreekkoren aanheffen. Meedoen is plezierig en vooral leuk als je het goed kan! Dat is op school gemakkelijk voor te bereiden met het toegankelijke digitale lesmateriaal.

Behalve het meedoen speelt ook het verhaal in deze voorstelling een belangrijke rol: de thematiek van de voorstelling vormt de aanleiding voor een gesprek in de klas over ruzie maken en weer goed maken, over karaktereigenschappen en over het voelen en herkennen van emoties bij de ander.

Broer is ontwikkeld door Orkest van het Oosten en Theater Sonnevanck in opdracht van Vluchtelingenwerk Nederland.
Uitvoering: philharmonie zuidnederland | dirigent: Joost Smeets

Aanbieder
Theaters Tilburg
Datum
donderdag 6 juni 2019
Duur
1 uur 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn.
Locatie
Concertzaal
Kosten
€4,50 inclusief workshop op school, prijs per leerling
Bestelnummer
14271
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug