King Lear (English) – Joris Lehr

Speciaal voor havo/vwo bieden wij de Engelstalige versie aan. Prachtige Shakespeare teksten gemixt met hedendaags ‘begrijpelijk’ Engels. Het beroemde verhaal van William Shakespeare over waarheid en verzoening verteld door de nar.
Met alleen een stuk touw, mime, taal en spel spint Joris Lehr een wervelende, geestige en spannende voorstelling.
In zijn voorstelling over de klassieker Koning Lear vertelt Joris Lehr vanuit de ogen van de nar van de oude koning.
Er was eens een koning die drie dochters had. De koning was zo oud dat het hem niet meer lukte om alle kaarsjes van zijn verjaardagstaart uit te blazen. Hij besloot om zijn rijk over zijn drie dochters te verdelen. Welke dochter hield het meest van hem? En welke dochter kreeg welk deel? Maar spraken zijn dochters oprecht?
Met een stuk touw verbeeldt Joris alle personages en een denkbeeldige wereld. De nar spreekt altijd de waarheid en weet de koning in tijden van mineur met humor op te beuren en hoopvol te stemmen en het publiek te boeien.
De dwaas die als enige de waarheid spreekt. De clown die grappen bleef maken, ook toen de koning alles kwijt was. En zelfs in een armzalig hutje op de hei, als de koning ook zijn verstand dreigt te verliezen blijkt lachen het beste medicijn. Er gloort weer hoop voor Koning Lear en zijn rijk.

Leeftijd vanaf 12 jaar

Reacties op de presentatiedag programmeurs cultuureducatie:
– Verrassend eenvoudig en origineel: hoe hij met een touw verschillende personages uitbeeldde. Verhaal werd heel begrijpelijk gebracht!
– Prachtig, hoe hij met zo weinig een compleet beeld kon maken. De kinderen waren elke minuut geboeid. Zelf kon ik met net zo veel plezier kijken.
– Fantastisch!! zo mooi hoe hij schakelde tussen de personages.
– Fantastisch! Geweldig!

Aanbieder
Het Verteltheater
Datum
In overleg
Duur
0:45 uur kan ook 60 min
Locatie
Op school
Kosten
€530,-- max 120 lln Prijs incl reiskosten en BTW 2e voorstelling € 212,--
Bestelnummer
9857
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug