Koning Lear – Joris Lehr

Heel mooi voorbeeld voor creativiteitsontwikkeling binnen cultuureducatie.

Met alleen een stuk touw, mime, taal en spel spint Joris Lehr een wervelende, geestige en spannende voorstelling.
In zijn voorstelling over de klassieker Koning Lear, vertelt Joris Lehr vanuit de ogen van de nar van de oude koning: er was eens een koning die drie dochters had. De koning was zo oud dat het hem niet meer lukte om alle kaarsjes van zijn verjaardagstaart uit te blazen. Hij besloot om zijn rijk over zijn drie dochters te verdelen. Welke dochter hield het meest van hem? En welke dochter kreeg welk deel? Maar spraken zijn dochters oprecht?
Met een stuk touw verbeeldt Joris alle personages en een denkbeeldige wereld. De nar spreekt altijd de waarheid en weet de koning in tijden van mineur met humor op te beuren en hoopvol te stemmen en het publiek te boeien.
Dit beroemde verhaal van William Shakespeare over waarheid en verzoening wordt nu verteld door de nar van de koning. De dwaas die als enige de waarheid spreekt. De clown die grappen bleef maken, ook toen de koning alles kwijt was. En zelfs in een armzalig hutje op de hei, als de koning ook zijn verstand dreigt te verliezen blijkt lachen het beste medicijn. Er gloort weer hoop voor Koning Lear en zijn rijk.

Leeftijd vanaf 7 jaar

Reacties op de presentatiedag programmeurs cultuureducatie:
– Verrassend eenvoudig en origineel: hoe hij met een touw verschillende personages uitbeeldde. Verhaal werd heel begrijpelijk gebracht!
– Prachtig, hoe hij met zo weinig een compleet beeld kon maken. De kinderen waren elke minuut geboeid. Zelf kon ik met net zo veel plezier kijken.

Aanbieder
Het Verteltheater
Datum
In overleg
Duur
0:45 uur
Locatie
Op school
Kosten
€530,-- max 120 lln. Prijs incl. reiskosten en BTW. 2e voorstelling € 212,--
Bestelnummer
9609
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug