Kunst waar beweging in zit!

We laten ons inspireren door Naum Gabo, een veelzijdig man die werkzaam was als schilder, beeldhouwer, architect en designer. Zijn werk is dynamisch, speels en boeiend. Er lijkt beweging in te zitten.
In de dansworkshop(s) gaan we met deze ogenschijnlijke beweging aan de slag. Het bouwen van eigen constructies met het lichaam, alleen of met elkaar, laat de leerlingen nieuwe mogelijkheden zien. Zowel de gebogen als de strakke vormen uit zijn beelden komen terug in een danscombinatie. Ontwikkeling van creativiteit, lichaamsbewustzijn, en vertrouwen in een ander komen aan de orde.

Deze dansworkshops zijn uitstekend te combineren met de gelijknamige workshop beeldende kunst, die aangeboden wordt door BIKcollectief.
In de beeldende workshop laten we ons ook inspireren door Naum Gabo en maakt iedere leerling een eigen kunstwerk, met de nadruk op ‘eigen’: een kunstwerk dat qua vorm en kleur bij de leerling past. De beeldaspecten vorm en kleur staan dan ook centraal. Er wordt getimmerd, onderzoek gedaan naar vorm met behulp van ijzerdraad, en geschilderd. Kortom, er zullen persoonlijke werken ontstaan die net zo dynamisch, speels en boeiend zijn als de werken van Naum Gabo!
Doelgroep: groep 6, 7 en 8

Dit project is ontstaan door samenwerking van Factorium en BIKcollectief. In dit project komen de kerndoelen 54, 55 en 56 aan bod.

Aanbieder
Factorium Podiumkunsten
Datum
In overleg
Duur
0 uur Dans: 1, 2 of 3 workshops van 1 uur
Locatie
Op school
Kosten
Bij afname van meerdere dansworkshops op dezelfde dag: € 60,-- per workshop. Bij afname van één dansworkshop: € 90,--
Bestelnummer
13721
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug