Kunst waar beweging in zit!

We laten ons inspireren door Naum Gabo, een veelzijdig man die werkzaam was als schilder, beeldhouwer, architect en designer. Zijn werk is dynamisch, speels en boeiend. Er lijkt beweging in te zitten. Met deze facetten gaan wij in deze beeldende workshop ook aan de slag. Iedere leerling maakt zijn eigen kunstwerk. Met nadruk op ‘eigen’, een kunstwerk dat qua vorm en kleur bij de leerling past. De beeldaspecten vorm en kleur staan dan ook centraal! Wordt het een gesloten vorm of een open vorm? Is de vorm regelmatig of onregelmatig? Hoekig of zijn er rondingen?
Welke kleuren gebruik je? Warme of koude kleuren, primaire of secondaire kleuren, tertiair of complementair, licht of donker, enzovoorts….
Er wordt een beetje getimmerd, onderzoek gedaan naar vorm met behulp van ijzerdraad en geschilderd. Kortom, er zullen persoonlijke werken ontstaan die net zo dynamisch, speels en boeiend zijn als de werken van Naum Gabo. En deze nieuwe kunstwerken zullen we dan ook op een speelse manier evalueren. (De kerndoelen 56, 54 en 55 komen in deze workshop aan bod.)

Extra bij te boeken: Er is een mogelijkheid om deze workshop uit te breiden met extra lessen in een andere discipline, namelijk dans! Hierbij wordt de beweging, die te vinden is in het werk van Naum Gabo omgezet naar daadwerkelijke bewegingen. Het bouwen van eigen constructies met het lichaam, alleen of met elkaar, laten de leerlingen nieuwe mogelijkheden zien. Ontwikkeling van creativiteit, lichaamsbewustzijn, en vertrouwen in een ander komen aan de orde. De vormen van Naum Gabo, die zowel gebogen als strak zijn, komen in een danscombinatie weer terug. Elk stukje beeld is een vorm en kan een beweging worden. Deze extra workshop duurt één uur en kan verder uitgebreid worden tot 3 dansworkshops van één uur. (De kerndoelen 54, 55 en 56 komen in deze workshop aan bod.)

Aanbieder
BIKCollectief
Datum
In overleg
Duur
2:30 uur per groep
Locatie
Op school
Kosten
€60,-- per uur voor de klas, exclusief reis- en materiaalkosten
Bestelnummer
13535
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug