Landart; over natuur en kunst

Kunst in de natuur, kunst met natuurlijke materialen. Land-art is een stroming binnen de beeldende kunst waarbij kunstenaars kunstzinnige ingrepen aanbrengen in een landschap. Dit kan op allerlei manieren.
In deze workshop bekijken we verschillende vormen van Land-art. Wat hebben Land-art kunstenaars allemaal al verzonnen? Daarna duiken we zelf ook de natuur in, op locatie of met van tevoren verzamelde spullen op school zelf. Belangrijk is de verbinding tussen kunst- en natuureducatie.
De leerlingen gaan werken met allerlei natuurlijke materialen, waarbij we ons laten leiden door de materialen die voorhanden zijn. Er ontstaat een werkvorm waarbij ontdekken, fantasie, probleemoplossend denken en inventiviteit met elkaar in verbinding staan. Deze kunstvorm vraagt om andere oplossingen dan schilderen, tekenen of bijvoorbeeld kleien. Je moet soms op andere manieren handig zijn. De opdrachten zijn aangepast aan ieder leeftijdsniveau.
Onze voorkeur gaat uit naar workshops op locatie omdat de kinderen dan ook lekker buiten zijn en natuur daadwerkelijk beleven. Hiervoor is echter vervoer nodig of een natuurgebied in de buurt van school. Maar op school zelf kun je ook goed aan de slag.

Aanbieder
BIKCollectief
Datum
In overleg
Duur
0 uur de duur van de workshops verschillen per leerjaar
Locatie
Op school
Kosten
€60,-- per uur, exclusief reis- en materiaalkosten
Bestelnummer
10407
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug