Linke soep die plastic troep!

We leven in het plastic tijdperk. Met grote hoeveelheden wordt plastic geproduceerd en met grote hoeveelheden wordt het weer weggegooid. Op straat komen we allerlei afval tegen. En dat afval belandt uiteindelijk allemaal in het milieu. Denk maar aan de plastic soep in onze mooie oceanen.
In dit schoolbrede project willen we de leerlingen bewust maken van afval in het milieu. Door middel van een PowerPoint, aangepast op de verschillende leerjaren, beleven we een studiereis door het afval en de gevolgen voor de natuur.
Het thema wordt in iedere groep vanuit verschillende invalshoeken beeldend belicht, zodat er uiteindelijk een overzichtstentoonstelling ontstaat over afval, gemaakt door de hele school en leerzaam voor de hele school! En niet alleen leerzaam voor de kinderen, ook de ouders, opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen zullen anders gaan kijken naar en denken over dit thema/probleem.
Interessante en actuele kunst, een verscheidenheid aan technieken en een diversiteit aan ideeën en resultaten. Afval wordt verheven tot bewust makende kunst. Weg met die troep, ik lust geen plastic soep!

Aanbieder
BIKCollectief
Datum
In overleg
Duur
0 uur 3 uur per groep, kleutergroepen 90 minuten
Locatie
Op school
Kosten
€60,-- per uur, exclusief materiaal- en reiskosten
Bestelnummer
9669
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug