Natuur sculptuur

Wol
Vreemdelingen is het werk van Lidwina Charpentier. Het zijn kunstwerken van wol in bomen. Als toeschouwer kun je ervaren dat het beeld vertrouwd is, maar ook onbekend. Misschien vind je de werkstukken niet in bomen thuishoren, maar wol kan ook een aandenken zijn aan schapen van ‘thuis’ of vroeger. Het thema gaat ook over lokale productie, kleine voetprint, minder energieverbruik, ecologie en duurzaamheid. Lidwina maakte gebruik van 100% ruwe schapenwol.

Biodiversiteit
Michael Hoedjes gebruikt klei, hooi en takken om zijn kunstwerken vorm te geven. Hij brengt verlies van biodiversiteit onder de aandacht door sculpturen van dieren te maken. De dieren zijn als soort niet herkenbaar, belangrijke kenmerken laat hij weg. Er worden dus geen bestaande dieren gemaakt, hij vraagt de toeschouwer meer open en minder oordelend te kijken.

Beeld
Leerlingen maken kennis met verschillende werken van Nederlandse kunstenaars. Ze werken met natuurlijk materiaal en bedenken creatieve oplossingen om een beeld vorm te geven. In overleg met de docent wordt het gewenste materiaal gekozen.

Aanbieder
Het Groeilokaal
Datum
In overleg
Duur
2 uur
Locatie
Buitenlocatie: Moerenburg, Stadsbos013 en het voormalig mobilisatiecomplex
Kosten
€60,-- per uur, exclusief materiaal- en vervoerskosten
Bestelnummer
14483
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug