Ontdek de natuur met je klas in Het Bewaarde Land

Natuurbeleving: ooit was de natuur dicht bij huis. Tegenwoordig is de natuur voor veel kinderen iets onbekends, iets vreemds. Het natuurbelevingsprogramma Bewaarde Land doorbreekt dit. De kinderen gebruiken voortdurend ál hun zintuigen. Ze voelen het, proeven het, ruiken het en laten het binnenkomen. Kinderen worden door deelname aan het programma weer echt kind van de natuur. In Het Bewaarde Land verkennen kinderen uit groep 5 of 6 de natuur tijdens drie volle dagen in drie achtereenvolgende weken. Dit doen zij in kleine groepjes, onder leiding van goed opgeleide vrijwilligers: de Wachters van Het Bewaarde Land. Ze gaan in bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, “sluipspelletjes” doen en verwerven zo natuurkennis op allerlei creatieve manieren.

Het Bewaarde Land werkt:
Het is een methode vervangend natuurbelevingsprogramma met goede aansluiting op kerndoelen. Het heeft een positieve invloed op houding en gedrag ten opzichte van natuur en een grote bijdrage aan de sociale samenhang binnen de groep.
Biedt jou als leerkracht de kans jouw leerlingen op een andere manier te leren kennen en hun verborgen talenten te ontdekken.
Kortom: Het Bewaarde Land is een ervaring voor het leven.

In Brabant zijn wij op 3 locaties actief. Uit de gemeente Tilburg kunnen de scholen zowel in het voor- als in het najaar terecht op onze locaties.

U krijgt ruim een maand lang natuurbelevingsonderwijs aangeboden, binnen en buiten de klas. Meer informatie www.hetbewaardeland.nl.

Aanbieder
IVN regio Zuid
Datum
In overleg, boeken rechtstreeks via: info@hetbewaardeland.nl
Duur
20 uur het programma wordt samen met de school ingepland op 3 dagen in 3 opeenvolgende weken
Locatie
Drunense Duinen (Udenhout) of Kampina (Haaren/ Boxtel)
Kosten
€20,-- per leerling
Bestelnummer
14769
Valt onder
Natuur- en milieu-educatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug