OO – zone: Ontdek- en Onderzoeksdomein voor Natuur

Het Ontdek- en Onderzoeksdomein voor natuur, kortweg OO – ZONE, is eigenlijk niet te beschrijven: dat moet je beleven. Leerlingen zitten op educatieve ontdek- en werkplekken tussen dieren, planten, fossielen, stenen en mineralen en doen zelf natuuronderzoek met echte materialen.
Speciaal voor het onderwijs zijn er educatieve computerprogramma’s ontwikkeld, afgestemd op de verschillende leeftijdscategorieën. Kennis van de natuur, geschiedenis of aardrijkskunde, het komt allemaal aan bod. Ook op de taalontwikkeling, rekenvaardigheid, sociale vaardigheden en kunstzinnige oriëntatie wordt een beroep gedaan.
Voor elke leeftijdscategorie zijn er een aantal aansprekende personages (o.a. detective, kunstschilder, doodgraver of coole kikker & hippe vogel). Zij sturen leerlingen met een onderzoekspas op pad om allerlei thema’s en opdrachten te ontdekken die met de natuur te maken hebben. Zo leren ze welke inspiratie en materialen kunstschilders en muzikanten uit de natuur halen, graven ze met de doodgraver naar botten of doen van alles met dino’s: voetafdrukken bekijken, het gewicht bepalen en afdrukken maken van dinohuid bijvoorbeeld. Voor groep 5 t/m 8, vanaf 8 jaar.

Aanbieder
Natuurmuseum Brabant
Datum
het hele jaar te boeken, rechtstreeks via Natuurmuseum Brabant 013-5353935
Duur
1 uur
Locatie
in het museum
Kosten
€4,50 per leerling/begeleider (speciaal schooltarief). Schoolabonnementen gratis
Bestelnummer
9297
Valt onder
Natuur- en milieu-educatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug