Openstaan voor creativiteit, training voor leerkrachten

In deze workshop staat het thema creativiteit in de spotlight. Creativiteit en innovatie zijn begrippen die je steeds voorbij hoort komen en die inmiddels op vele terreinen worden ingezet. Een creatieve benadering is vaak gewenst maar hoe doe je dat dan? Ieder mens heeft creativiteit in zich, de een moet er diep voor graven, de ander loopt er juist van over. De vraag is daarom niet: ‘Hoe creatief ben jij?’ maar juist: Hoe ben jij creatief ?

Doen is het nieuwe leren. Doen… aan het werk met je hoofd, hart en handen. Zintuigen prikkelen, scheppen en creëren komen in deze workshop aan bod. Met een reeks eenvoudige opdrachten ga je de uitdaging aan om de creativiteit in jezelf naar boven te halen. Je leert veel over jezelf maar ook over hoe anderen omgaan met creatieve uitdagingen.

Creativiteit is niet altijd de meest efficiënte weg naar een oplossing. Vaak voelt het ongemakkelijk. Buiten je comfort zone geldt: “That’s where the magic happens”. Openstaan voor creativiteit is kansen creëren, elkaar inspireren en verder helpen, want ‘alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’.

Wat biedt deze training:

-ideeën en inspiratie om direct mee aan de slag te gaan in je groep

-creatief handelen toepassen bij andere vakgebieden zowel als middel en als doel

-een praktisch aanvulling op de 21st centuryskills: creatief zijn en innovatief handelen.

Aanbieder
Bakfietsjuf
Datum
In overleg
Duur
1:30 uur
Locatie
Op school
Kosten
€350,--
Bestelnummer
9261
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug