Opleiding NME-Coördinatoren primair onderwijs

NME staat voor Natuur- en Milieu-Educatie. Kinderen leren de natuur in hun directe omgeving kennen en respecteren. Ze gaan er goed mee om en zijn er trots op. T-primair vindt het van groot belang dat de basisscholen het voortouw nemen om NME op scholen te realiseren.
Een coördinator NME op elke basisschool is daarbij essentieel. Deze persoon zet op de eigen school een NME-structuur met een doorgaande leerlijn op en maakt verbindingen met andere vakken.
De driedaagse cursus is praktisch opgezet. Wat heeft jouw school nodig om met dit thema aan de slag te gaan? Denk hierbij aan inhoudelijke kennis, vaardigheden, beschikking over materialen, ontdekruimte en/of veldwerkmogelijkheden. Er wordt ook geoefend met werkvormen en materialen. Speciale aandacht daarbij voor activiteiten die buiten kunnen worden uitgevoerd op het schoolterrein of in de omgeving van de school.
Aan het eind van de cursus hebben de cursisten een eigen schoolplan opgesteld. Klaar om het samen met de collega’s ook direct in de praktijk te brengen.
De cursus wordt gegeven door Rob Vereijken.

Aanmelden kan via www.ontwikkelacademie.nu

 

Aanbieder
T-Primair NME
Datum
In september, oktober, november 2018, exacte data volgen
Duur
24 uur de cursus vindt plaats op 3 dinsdagen van 8.30 tot 16.30 uur
Locatie
Op verschillende locaties in Tilburg
Kosten
De cursus is gratis voor leerkrachten binnen T-primair en voor 3e- en 4ejaars Pabo-stagiaires
Bestelnummer
9591
Valt onder
Natuur- en milieu-educatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug