Optisch bedrog

Bij optisch bedrog worden je ogen bedrogen. De leerlingen maken kennis met verschillende vormen van optisch bedrog. O.a. het werk van de Nederlandse kunstenaar M.C. Escher en de Möbiusband komen aan bod. We tekenen op de tablets en op papier.

Breng een bezoek aan het nieuwe Vincents Tekenlokaal!

Vincents Tekenlokaal startte in 2009 in het PaleisRaadhuis van Tilburg. Hier kreeg Vincent van Gogh zijn eerste tekenlessen. Eind februari 2018 zijn wij verhuisd vanuit het Paleis Raadhuis naar Ontdekstation013 in de Spoorzone.

Er is een prachtig nieuw lokaal gebouwd met 20 (voorheen 16) tablets waarop je heerlijk kunt komen tekenen. En we beschikken over ruimte om ‘analoge’ tekenlessen te geven. Want naast het werken op de digitale tablets is het ook belangrijk te ervaren hoe het is om te werken met écht materiaal. Houtskool, potlood, verf, kwast, krijt op papier en doek, van heel klein tot heel groot. Bij goed weer kunnen we buiten tekenen.

Wij maken graag lessen buiten het reguliere programma: heb je een thema of idee, kom ermee!  Vincents Tekenlokaal richt zich op kunsteducatie en talentonwikkeling. We gaan uit van zowel het oude tekenambacht als de nieuwste ontwikkelingen.

Bij al onze lessen voor scholen is het werken aan de 21e eeuwse vaardigheden een belangrijk element. Het betreft de vaardigheden kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, ict-basisvaardigheden, mediawijsheid, communiceren, samenwerken, zelfregulering.

Aanbieder
Vincents Tekenlokaal
Datum
In overleg
Duur
1:30 uur
Locatie
Vincents Tekenlokaal
Kosten
€100,--
Bestelnummer
14789
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug