Orpheus!

Soms ontmoeten twee mensen elkaar en denken: wij horen bij elkaar en het lijkt wel of dat altijd zo is geweest. Zulke mensen waren Orpheus, met zijn prachtige muziek en Eurydike. Als Eurydike sterft voelt Orpheus zich eenzamer dan ooit. Hij kan niet stoppen met zich haar te herinneren. Dan besluit hij te proberen haar terug te halen uit de dood…
Daarover gaat de ingetogen, poëtische voorstelling Orpheus!, waarin muziek, taal en beeld tot één geheel versmelten. De leerlingen zitten eerste rang aan de rand van de ronde speelvloer en zijn zo optimaal betrokken bij de vertelling over deze mythische figuren, bij de muziek en bij de vier musici met hun instrumenten: fluit, hobo, klarinet en hoorn.
Het lesmateriaal staat in het teken van ‘herinneren’ en bereidt leerlingen vanuit verschillende invalshoeken voor op de voorstelling en het verhaal van Orpheus. Vanuit de wortels van de boom bouwt het lesmateriaal aan de voorbereiding van de voorstelling. In filmpjes stellen musici zich voor, de acteur laat de leerlingen vast proeven aan de poëtische tekst. De leerlingen onderzoeken waar ze zelf blij en verdrietig van worden. Hun bevindingen noteren de leerlingen op werkbladen die samen een boom vormen.

Aanbieder
philharmonie zuidnederland
Datum
ma 1, di 2, wo 3, do 4, vr 5 apr ma 8, di 9, wo 10, do 11, vr 12 apr
Duur
0:45 uur
Locatie
Op school
Kosten
€5,25
Bestelnummer
13857
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug