Plastic Soep – bloemenlandschap van plastic flessen

Plastic soep is een wereldwijd ecologisch probleem dat nodig aangepakt moet worden. Deze workshop hoopt iets aan de bewustwording daarvan bij te dragen, want daar begint het mee.
De leerlingen krijgen eerst een PowerPoint-presentatie over zwerfafval, afvalverwerking (recyclen) en hoe je daar zelf aan kunt bijdragen door afval te scheiden. Ook de plastic soep en de gevolgen daarvan voor dier en natuur komen uitgebreid aan de orde, maar ook de wetenschappelijke en creatieve oplossingen om het probleem te lijf te gaan.
In de opdracht gaan de leerlingen op een groot mdf-paneel (of meerdere kleine die we later bij elkaar plaatsen) een bloemenlandschap maken van petflessen en ander plastic afval. Dit om te symboliseren dat er uit afval nieuwe en mooie dingen kunnen ontstaan. Iedere leerling maakt één of meerdere bloemen.
Ze gaan de petflessen op allerlei manieren bewerken om deze om te vormen tot fraaie bloemen die we aan het eind van de workshop in het landschap gaan bevestigen. Diverse interessante en leerzame technieken komen in deze workshop aan de orde.

Aanbieder
BIKCollectief
Datum
In overleg
Duur
3:30 uur
Locatie
Op school
Kosten
€60,-- per uur, exclusief reis- en materiaalkosten. Voor deze workshop wordt 1 uur extra voorbereiding gerekend
Bestelnummer
11205
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug