Reis naar de Maan

De Maan blijft populair. Niet alleen onder kinderen maar ook onder wetenschappers. Er zijn grote plannen om weer terug te keren naar de Maan. Plannen voor mijnbouw bijvoorbeeld zijn in de maak. Wanneer we naar de Maan kijken, kun je al heel wat ontdekken en wanneer je door een telescoop kijkt, zie je een andere wereld. Er zijn grote verschillen tussen de Maan en de Aarde en hoever staat onze buur eigenlijk van de Aarde vandaan? Over het ontstaan van de Maan, daar zijn de wetenschappers het nog niet over eens!

Er valt heel veel te vertellen over onze Maan. Niet alleen over het hemellichaam zelf maar ook de spannende reizen naar de Maan. De strijd tussen de grootmachten Amerika en Rusland om als eerste op de Maan te landen en recentelijk de lancering van de Falcon Heavy brengt ons weer dichter bij de Maan. De Maan is tegenwoordig ook populair bij ‘nieuwe landen’ als China en Japan. Kom aan boord en laat je meevoeren met de Reis naar de Maan.

De eerste 30 minuten zijn gereserveerd voor de interactieve lezing. Na de lezing gaan we stap voor stap de Maan namaken van klei, bedekken hem met echte lavasteentjes, zetten er rovers en astronauten op en nog veel meer. Het totale lesmateriaal is afgestemd voor groep 1 t/m 8.

Aanbieder
Curiosityworld
Datum
In overleg
Duur
1:30 uur
Locatie
Op school
Kosten
€130,-- per groep tot maximum van ca. 30 kinderen / excl. BTW, reis- en parkeerkosten
Bestelnummer
8481
Valt onder
Wetenschap en techniek
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug