Respectdag: cabaretvoorstelling en respectrapvideoclip maken

De Respectdag is een creatief, zinvol en humoristisch samenwerkingsproject, waarbij leerlingen via een cabaretvoorstelling en workshops op school hun eigen videoclip maken over respect.

TIJDGEEST voorstelling
‘Is het veilig?’ Zo begint Tijdgeest – een spannende muzikale cabaretvoorstelling over veiligheid, hiphop en respect. Heftig en met veel humor. Snel, actueel en scherp. Via de geschiedenis van hiphop komt de cabaretier tot de conclusie: ‘Ik denk dat als er meer respect zou zijn in de wereld, een hele hoop zooi niet was gebeurd. Nooit was gebeurd. Ik geloof zelfs dat die Twintowers er nog hadden gestaan.’
Voorafgaand aan de voorstelling geeft OOGPUNT per klas een inleidende interactieve les waarin de leerlingen zelf input geven voor de voorstelling.

RESPECTRAP workshops
Na de voorstelling gaan de leerlingen hun eigen respectrap-videoclip maken.
De leerlingen vormen crews en denken samen na over hun respect-onderwerp, gerelateerd aan de voorstelling. Hierover schrijven ze een rap of gaan ze zingen. Ze werken aan hun presentatie en worden daarna per crew gefilmd. Het geluid wordt ook nog apart opgenomen in een echte geluidsstudio op school. Uiteindelijk heeft de klas een eigen verantwoorde, doordachte, maar zeker ook vette rapvideoclip gemaakt over respect. Met hiphop als de voertaal. De beat als de basis. En drama en dans om het geheel lekker te laten flowen.

 

Aanbieder
Oogpunt
Datum
In overleg
Duur
5:20 uur Per RESPECTDAG kunnen 2 klassen deelnemen. Het begint met een inleidende les per klas van 20 min en 1 voorstelling van 60 min voor 2 klassen tegelijk. (Meerdere voorstellingen op één dag mogelijk.) De workshops zijn een hele dag per klas en volgen op een dag na de voorstelling.
Locatie
Op school of in overleg
Kosten
€700,-- Elke volgende respectdag op dezelfde locatie kost € 500,--. Exclusief reiskosten. Maximaal 60 leerlingen per respectdag
Bestelnummer
8735
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug