Ruimtevaart in Vogelvlucht

We duiken in de geschiedenis van de ruimtevaart en werpen een blik in de toekomst. De ontwikkeling van de ruimtevaart gaat snel en is erg interessant. Naast prestige projecten heeft de ruimtevaart ook veel technologie en vooruitgang geboekt.

We starten met de avonturenboeken van een beroemde Fransman. Deze boeken waren een enorme inspiratiebron voor latere raketgeleerden. In de 1e helft van de 20e Eeuw werden de eerste succesvolle raketlanceringen gedaan. De successen werden opgevolgd door het in de ruimte te brengen van de eerste kunstmaan, de eerste mens in de ruimte, de eerste mens op de Maan, onderzoek naar andere hemellichamen, ruimtelaboratoria, Space Shuttles en commerciële ruimtevluchten. Bovendien zijn we trots op de in Nederland geboren astronauten André Kuipers, Wubbo Ockels en Lodewijk van den Berg. Curiosityworld verzamelt sinds haar jeugd van alles over de ruimtevaart waarbij zij tijdens de lezing het een en ander zal laten zien.

Na de interactieve lezing van ongeveer 30/40 minuten gaan we aan de slag met een bouwpakket van een Space Shuttle of indien voorradig een ander ruimtevaartuig/satelliet.

Aanbieder
Curiosityworld
Datum
In overleg
Duur
1:30 uur
Locatie
Op school
Kosten
€130,-- per groep tot maximum van ca. 30 kinderen / excl. BTW, reis- en parkeerkosten
Bestelnummer
9819
Valt onder
Wetenschap en techniek
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug