Sahand Sahebdivani – Nachtreis 6+

“Ik werd zachtjes door mijn moeder wakker geschud. Ik hoefde mijn pyjama niet uit te doen, wel kreeg ik een warme jas er overheen. We reden de stad uit en stapten uit bij een donker weggetje. Daar tilde mijn moeder mij op een paard. Ik zat achterop bij een man die ik niet kende. Hij had een grote snor en stonk een beetje.”
Nachtreis is het eigen vluchtverhaal van Sahand. Hij was nog maar drie jaar oud toen hij, tijdens de Iran-Irak oorlog, door de bergen moest vluchten. Voor het eerst heeft hij deze avonturen bewerkt voor een jonger publiek. De eigen verhalen worden vermengd met de volksverhalen die zijn vader aan hem vertelde; het enige dat hij uit Iran mee heeft kunnen nemen.

Leeftijd vanaf 6 jaar.

Sahand Sahebdivani
Verteller van het jaar 2014.
Sahand is een Nederlandse verteller van Iraanse komaf. Hij is een graag geziene gast op nationale en internationale podia, waar hij sinds 1999 zijn verhalen drietalig ten gehore brengt. Hij is de oprichter en uitbater van vertelpodium Mezrab, waar hij sinds kort met collega verteller Raphael Rodan een nieuwe stijl in het vertellen doceert.

Aanbieder
Het Verteltheater
Datum
In overleg
Duur
0:50 uur
Locatie
Op school, aula, speellokaal, gymzaal
Kosten
€530,-- incl reiskosten en BTW. Kan met muzikant (meerprijs € 159,--) 1 voorstelling met muzikant € 689,-- incl reiskosten en BTW
Bestelnummer
10133
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug