Schimmenspel sprookjes

Sprookjes zijn volksvertellingen vol fantasie, symboliek en psychologie uit lang vervlogen tijden. Maar de thematiek is nog altijd even actueel.
Ze gaan vaak over goed en kwaad en de strijd daartussen. Niet alleen in de wereld om ons heen, maar ook in onszelf. Allerlei menselijke eigenschappen komen daarbij aan bod zoals moed, trouw, eerlijkheid, opofferingsgezindheid, afgunst, egoïsme, hebberigheid en boosaardigheid. Ze zijn vaak spannend maar ook humoristisch.
In dit project gaan we in meerdere opeenvolgende workshops een schimmenspel maken. Van het bedenken van het verhaal, het maken van de schimmenpoppen en het decor, tot het geven van een voorstelling voor publiek (andere kinderen, leerkrachten, ouders). De kinderen doorlopen het hele proces en daar komt best het een en ander bij kijken: taal, verbeelding en creativiteit, techniek, samenwerken, acteren en toepasselijke muziek kiezen. En hoe dit allemaal te laten samenvloeien tot een tot de verbeelding sprekende voorstelling.
De schaal van het project komt in overeenstemming met de school tot stand. Het doek waarop het schimmenspel te zien is kan 2 bij 2 meter zijn, maar ook 8 bij 3. Ook voor het doek kunnen dingen gebeuren. Desgewenst kan er een verbinding gemaakt worden met de discipline dans. (dit heeft wel consequenties voor de kosten)

Aanbieder
BIKCollectief
Datum
In overleg
Duur
0 uur In overleg met de school
Locatie
Op school
Kosten
€60,-- per uur, exclusief reis- en materiaalkosten. Mocht de school een verbinding willen maken met dans komen er kosten bij
Bestelnummer
14441
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug