Speel mee in het Efteling-orkest

In één ochtend worden de kinderen echte muzikanten, die na anderhalf uur oefenen op een nieuw muziekinstrument de herkenningstune van ‘Carnaval festival’ mee kunnen spelen in een echt orkest. Samenspel, presenteren, ontdekken, luisteren naar elkaar, grenzen verleggen en musiceerplezier zijn de kernwoorden van deze ochtend.

De klas wordt verdeeld in groepjes van maximaal 6 kinderen. Elk groepje verkent een muziekinstrument (o.a. keyboard, harp, gitaar, klarinet, blokfluit) en studeert onder leiding van een vakdocent een kort motiefje in. Na 45 minuten komen de verschillende groepjes samen in een orkest. Hier laten ze aan de andere kinderen hun instrument en muziekje horen, experimenteren ze in het spelen onder leiding van een dirigent en studeren ze het lied ‘Carnaval festival’ in.

Na een ochtend oefenen met de klas ‘Carnaval festival’ kunnen spelen op echte muziekinstrumenten, is een ervaring om nooit meer te vergeten!

Doelgroep: groep 5 t/m 8

Groepsgrootte: maximaal 24 leerlingen. Deelname door meer kinderen is in overleg en tegen een meerprijs mogelijk.

Aanbieder
Factorium Podiumkunsten
Datum
In overleg
Duur
1:45 uur op één ochtend twee keer 45 minuten + 15 minuten wisseltijd
Locatie
Op school of bij Factorium Podiumkunsten. Nodig voor de uitvoering: vier aparte ruimtes, waaronder één grote, centrale ruimte waar het orkest kan spelen
Kosten
€400,-- dit is incl. 4 vakdocenten en vervoer en gebruik van 24 muziekinstrumenten
Bestelnummer
9309
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug