Staat ie goed, mijn plastic hoed?

We leven in het plastic tijdperk. Met grote hoeveelheden wordt plastic geproduceerd en met grote hoeveelheden wordt het weer weggegooid. Op straat komen we allerlei afval tegen. En dat afval belandt uiteindelijk allemaal in het milieu. Denk maar aan de plastic soep in onze mooie oceanen.
In deze workshop gaan we kunst en mode maken van plastic afval. We starten de workshop met een PowerPoint over plastic, plastic in het milieu en waar vinden we het plastic inmiddels allemaal in terug. Door middel van deze PowerPoint beleven we een reis door het (zwerf)afval en de gevolgen voor de natuur.
Dan gaan we zelf aan de slag. We worden nu een kunstenaar, een modeontwerper, die kritisch is op het milieu en met plastic afvalmateriaal werkt om afvalproducten te kunnen recyclen. Zo willen we als kunstenaar en modeontwerper laten zien dat het belangrijk is producten te hergebruiken. Eigenlijk willen we een wereld zonder plastic afval, maar als het er dan toch is, kunnen we er maar beter iets moois van maken.
Van allerlei van tevoren verzamelde plastic materialen gaan we ons eigen hoofddeksel maken. Iedere leerling maakt zijn eigen hoed. Het belangrijkste voor een kunstenaar is fantasie en inspiratie. We laten ons inspireren door het afval dat er ligt. We letten op vorm en kleurcombinaties. Het maken van verbindingen speelt ook een belangrijke rol in deze workshop.

Aanbieder
BIKCollectief
Datum
In overleg
Duur
3 uur
Locatie
Op school
Kosten
€60,-- per uur, exclusief materiaal- en reiskosten
Bestelnummer
10211
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug