Stempel je stad! Groepswerk

Waar woon jij? In een stad met vele huizen en grote flatgebouwen? Bij een park, weiland of midden in het centrum van een drukke stad? In deze workshop denken kinderen na over hun eigen leefomgeving en wat je daar zoal kunt tegenkomen.
De workshop bestaat uit een individueel deel en uit groepswerk. Ieder kind maakt een stempel van bijvoorbeeld een huis, flatgebouw, school, boom, winkel of fabriek. Deze zal een onderdeel worden van de stadsplattegrond. De vraag is dan ook: wat heeft de stad nodig? In groepsverband ontstaat er een stratenplan en hierop krijgen alle stempels een plek. Je kunt je voorstellen dat je aardig wat rijtjes huizen kunt maken met één stempel. Ook gaat de groep bepalen hoe de stad heet, welke straatnamen ze nodig hebben. Verkeerssituaties kunnen worden uitgewerkt. Kortom er is veel te beleven in de stad die gemaakt wordt door de verschillende teams of tafelgroepjes in jouw klas.

Aan het eind van de workshop mag de stempel mee naar huis of je bewaart ze in de klas zodat je nogmaals mee aan de slag kunt gaan. Deze workshop is geschikt vanaf groep 3 en kan prima aansluiten op lessen wereldoriëntatie, aardrijkskunde, geschiedenis en verkeer.

Aanbieder
Bakfietsjuf
Datum
In overleg
Duur
1:30 uur
Locatie
Op school
Kosten
€60,-- De prijs is exclusief materiaalkosten. Minimale afname per dag: 2 workshops
Bestelnummer
9465
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug