Stoplicht! Een lichttheatervoorstelling

Een wit lichtmannetje dat iedereen kent, krijgt aan het einde een vriend.

Maar voor het zover is, maakt hij een lange reis door de wereld en de ruimte, waar overal lichten zijn, maar niet iemand zoals hij. Tot hij bij het stoplicht komt. Daar staat hij, het stoplichtmannetje.
Samen trekken ze verder door de stad en het veld en ze vinden tenslotte een plek waar ze het naar hun zin hebben…

In dit vervolg op Lampje Lampje bewijzen Wiersma & Smeets opnieuw dat de mooiste verhalen verteld worden met de meest simpele en onverwachte materialen. Met een combinatie van high en low tech presenteert het duo opnieuw een spetterend theaterlab vol lachende lichtjes waarin ze met glazen bonbonschalen, gaatjeszemen, spiegels en tal van andere huis-, tuin- en keukenvoorwerpen de meest wonderlijke figuren projecteren.

Beeldend kunstenaar Moniek Smeets en beeldend theatermaker Bram Wiersma bundelden in 1999 hun krachten om vanuit een beeldend uitgangspunt theater te maken. Inmiddels heeft het tweetal vele stukken op zijn naam staan, waarin telkens beeld en klank centraal staan.
Ze treden op in vele landen van Europa en ook daarbuiten.
De laatste jaren wordt spelen met licht steeds belangrijker en presenteren ze zich ook in de wereld van de lichtkunst met installaties en performances.

Aanbieder
Wiersma & Smeets
Datum
In overleg
Duur
0:35 uur
Locatie
Op school of in theater
Kosten
€500,-- max. 90 ll. per voorstelling
Bestelnummer
8609
Valt onder
Wetenschap en techniek
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug