Ted en de Raket

“Ted is een heel nieuwsgierig jongentje. Hij is zó nieuwsgierig dat hij al alle kamers in zijn huis heeft onderzocht, met uitzondering van één kamer. Hij heeft geen toegang tot die kamer, want die kamer zit altijd op slot, behalve ’s avonds wanneer Ted in bed ligt. Dan hoort hij zijn vader naar boven komen. Hij hoort de deur van de geheime kamer open gaan en hij hoort dat zijn vader aan de slag gaat. Vader is iets aan het bouwen, maar wat? Dan besluit Ted op een dag stiekem deze kamer te gaan bezoeken en wat hij dan ontdekt?”

We volgen de reis van Ted. Ted gaat naar de ruimte met een zelfgemaakte raket door zijn vader. Ted verlaat de aarde en ontdekt wat er allemaal te zien valt buiten de aarde. De kinderen gaan kennismaken met de ruimte en ruimtevaart. Ze leren dat er veel onderzoek moet worden gedaan voordat je in een ruimteschip stapt. Ook leren ze wat de ruimte precies is en dat er mensen en dieren in de ruimte zijn geweest. Uiteindelijk komt Ted weer veilig terug op aarde. De aarde waar we met z’n allen heel zuinig op moeten zijn!

Na de interactieve lezing van ca. 25 minuten starten we met de workshop. We gaan aan de slag met papier waarop de raket van Ted is afgedrukt en beplakken deze met gekleurd papier en zo veel mogelijk ander natuurlijk materiaal. Voor ieder kind ligt een sticker klaar en als lesmateriaal wordt een eenvoudig Ted en de Raket ruimteboekje toegestuurd met o.a. een kleurplaat. De lezing en workshop is geschikt voor groep 1 en 2.

Aanbieder
Curiosityworld
Datum
In overleg
Duur
1:30 uur
Locatie
Op school
Kosten
€130,-- per groep tot maximum van ca. 30 kinderen / excl. BTW, reis- en parkeerkosten
Bestelnummer
10369
Valt onder
Wetenschap en techniek
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug