Teddy talks

 

Spreken in het openbaar

Kletsen kunnen ze allemaal. Toch blijft het ‘live’ vertellen van een verhaal voor een groep spannend en eng. Toch wordt er steeds meer van de scholieren verwacht: van presentaties van projecten tot spreekbeurten. Fijn dus als ze daarin goede begeleiding krijgen. Tijdens deze workshop leren leerlingen spreken en presenteren voor een groep. Met praktische tips, maar vooral ook door veel met elkaar te oefenen, leren ze de basis van het presenteren. Alle vragen komen aan bod: hoe sta je stevig? Waar laat je je handen? Hoe zorg je ervoor dat iedereen jou goed kan verstaan? En hoe houd je jouw verhaal boeiend, van begin tot eind?

Acteur

Onder begeleiding van een professioneel acteur krijgen de leerlingen verschillende oefeningen gericht op zaken als ademhaling, ontspanning, houding, beweging, articulatie, concentratie, het omgaan met onzekerheid en de kracht van humor. Dit alles lekker buiten in de natuur. Los van de dagelijkse omgeving van het klaslokaal.

Het Groeilokaal

Het Groeilokaal is een buitenklas voor alle scholen in Tilburg en omgeving. Het vakoverstijgend lesaanbod is inspirerend en betekenisvol. Het Groeilokaal biedt leerlingen een waardevolle ervaring en een nieuwe kijk op de toekomst.

Op zoek naar meer workshops? Kijk ook eens bij: Nest

Aanbieder
Het Groeilokaal
Datum
september, oktober, november, april, mei, juni, juli
Duur
1:30 uur Lesbrief ter voorbereiding en 1 uur workshop drama
Locatie
In overleg
Kosten
€120,-- Exclusief vervoerkosten
Bestelnummer
9875
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug